Nieuws

Nieuwsbrief September ’17

 

Beste Leerlingen
Beste Ouders

Daar zijn we weer! Het schooljaar is nog maar net begonnen, of we draaien alweer op volle toeren. Het gaat hard, zeer hard. De maand september was amper halfweg of we hadden al 15 Dendermondse lagere scholen bezocht en samen met onze leerlingen een glansrijke circusvoorstelling op poten gezet tijdens het BoulevART Straattheaterfestival. Heb je onze eerste actie gemist? Dit is je kans om samen met ons even terug te blikken en na te genieten.

Natuurlijk blikken we niet alleen terug, we blikken ook vooruit! Onze nieuwsbrieven staan  boordevol nuttige én leuke informatie. Zeker lezen dus!

Maar… genoeg getalmd. Ontdek het nieuws van deze maand!

Veel leesplezier!
SAMWD

Praktisch

Inschrijvingen

Je kan nog inschrijven voor de initiatielessen Kleuterdans en Kinderkoor. Heb je nog een vriendje of vriendinnetje dat twijfelt? Breng hen mee, hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Openingsuren secretariaat
Vanaf dit schooljaar is ons secretariaat geopend op:
ma: 13:00 – 20:00
di: 08:00 – 20:00
wo: 11:00 – 18:00
do: 12:00 – 16:30
vr: 13:00 – 20:00
za: 08:30 – 12:30

Deze info vind je ook op onze website:

samwddendermonde.be/contact

Nieuwe Website

Je hebt het vast al gezien… we hebben een gloednieuwe website.

Hier volgt een klein beetje uitleg over wat je op onze vernieuwde website kan terugvinden.

Updates

De home pagina had je wellicht al gezien. Maar wist je dat je ook naar beneden kan ‘scrollen’? Onder het startscherm vind je de laatste nieuwe updates voor onze school.

Activiteiten en nieuws

Als je nóg naar beneden scrolt, vind je het overzicht van de geplande activiteiten en van alle nieuwsberichten. Kom regelmatig eens kijken en je mist niets!

Muziek – Woord – Dans

Via de menuknoppen bovenaan kom je terecht op de specifieke pagina’s voor elke richting. Hier vind je eerst en vooral een beetje algemene info over wat onze school te bieden heeft.

Ben je al een (oude) bekende bij SAMWD en weet je de meeste dingen al? Neem dan zeker eens een kijkje bij het onderdeel ‘loopbaan’. Hier krijg je een overzicht van hoe jouw traject bij SAMWD er uit kan zien. Door te klikken op de verschillende vakken, krijg je extra uitleg.

Op de richtingpagina’s vind je ook de uurroosters voor de klassikale vakken terug. Dit onderdeel werkt het best wanneer je de website bezoekt met de webbrowser Chrome (Google), Firefox (Modzilla) of Safari (mac). De browser ‘Internet Explorer’ geeft soms problemen.

Nieuwe Collega’s

Driewerf hoera! We kunnen enkele nieuwe collega’s aan jullie voorstellen!

Veerle Van Lembergen versterkt onze rangen in het secretariaat. Dankzij haar komst zijn we nu nóg vaker open en nóg beter bereikbaar voor al jullie vragen.

Maria Brezoi is onze nieuwste aanwinst bij het ondersteunend personeel. Zij vangt enkele dagen per week kinderen op die dit jaar les hebben in de klassen op het college.

Silke Jooris en Florestan Bataillie waren vorig schooljaar al even te gast als interimaris. Vanaf dit jaar nemen zij samen met Tim De Knop de uren piano van onze – ondertussen – oud-collega Vessela Dyakova over.

Tom Raes is terug! Tom en Jacob Vanneste (kennen we nog van vorig jaar) nemen dit jaar de leerlingen slagwerk voor hun rekening.

Claudia Ibarra zal tijdens het begin van dit schooljaar de lessen AMV en samenzang in Schoonaarde behartigen. Claudia heeft aan het eind van vorig jaar de AMV klassen in Grembergen onder haar hoede genomen. ‘Verlengd wegens succes’, zou je kunnen zeggen.

In en rond SAMWD

BoulevART 17 groot succes

Wat kunnen de nog meer zeggen, de titel vertelt alles. Onze Circ-ulé was een fantastische ervaring, voor ons, voor de leerlingen én voor het publiek. Wat wil een mens nog meer…

Benieuwd naar de foto’s? Kijk op facebook.com/SAMWDDendermonde of surf naar het menu “activiteiten” op onze nieuwe website:

samwddendermonde.be/activiteiten
De stilte na de wereld van Glass
Heb je altijd al willen weten wat onze orgel- en AMV-leerkracht Katrien Mannaert doet wanneer ze geen les geeft? Wel, dit is je kans! Op vrijdag 13 oktober kan je haar aan het werk horen in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Sint-Niklaas. Benieuwd?
Bekijk de flyer!

Varia

De dagen van de huismuziek

Wat doe jij tijdens de kerstvakantie? Mogen we een tip geven? De dagen van de huismuziek!

– De wat?

– De dagen van de huismuziek!

Een fantastisch muziekkamp voor jongeren tussen 10j en 18j oud. De typische kampdag bestaat uit instrumentaal samenspel in grote en kleine groepen, koor en volksdans. Zowel klassieke als hedendaagse componisten komen aan bod, maar ook oude muziek en renaissancewerken krijgen een plaats. Meer weten? Neem een kijkje op dagenvandehuismuziek.be.
8e Improvisatiestage
Van 3 tot 5 november kan je in Gent terecht voor de 8e editie van de ‘improvisatiestage’. Je krijgt les van rasechte ‘rotten in het vak’. Interesse? Alle info op=
improvisatiestage2017.blogspot.be